10 de juny 2020

Repassem durant l'estiu

Hola a tots i totes,

No queda quasi res per acabar el curs escolar! Ja ha arribat l'hora de descansar un poc de les classes, però no heu de desconnectar del tot durant les vacances d'estiu. Per això, vos deixe unes quantes activitats perquè pugueu repassar i consolidar continguts relacionats amb l'ortografia, el lèxic, la morfologia, la sintaxi, etc. Només heu de clicar en cadascuna de les imatges per accedir a les activitats.

Per descomptat, també és recomanable la lectura d'algun llibre en valencià.















29 de maig 2020

I ara... unes quantes reflexions

Hola a tots i totes,

Ja s'acosta el final del curs escolar, un curs tan atípic, però només una xicoteta espenta més. L'última activitat que vos encomane després del gran esforç que hem realitzat durant les classes no presencials, per fi!

L'activitat consisteix a fer un poc de reflexió. Es tracta de meditar sobre el període durant el qual hem hagut de quedar-nos a casa i sobre la vostra experiència amb les classes a distància.

Il·lustració d'Anna Grimal

Jo també he fet la meua reflexió mitjançant una presentació en què he explicat el meu confinament a partir de diferents imatges que il·lustren d'una manera clara allò que hem viscut cadascun de nosaltres, segur que sí.



ÉS ACONSELLABLE VEURE LA PRESENTACIÓ EN L'ORDINADOR PER PODER ESCOLTAR LA MÚSICA A TRAVÉS D'AQUEST ENLLAÇ. SI HO FEU DES DEL MÒBIL, L'HEU DE VEURE AMB LA VERSIÓ PER A ORDINADOR.


Així que, elaboreu una presentació i seguiu aquests passos:
  • Trieu un títol per a la presentació.
  • Expliqueu les vostres experiències a partir d'imatges, dibuixos o il·lustracions.
  • Podeu incloure la transcripció d'eixes experiències o fer-ho amb la vostra veu en 'off'.
  • També podeu acompanyar la presentació de música.

LA PRESENTACIÓ S'HA D'ENTREGAR EL 5 DE JUNY A TRAVÉS DEL
CORREU ELECTRÒNIC






18 de maig 2020

Correcció dels textos

Hola a tots i totes,

Aquesta setmana continuem amb la correcció de les dos últimes activitats que heu realitzat, concretament, el resum del còmic i la del dia del llibre.

La tasca de correcció que heu de fer consisteix a corregir cadascuna de les errades que teniu marcades en groc. Aquesta activitat s'ha de fer en la llibreta i heu de seguir els passos següents:

  • Confecciona una graella amb tres columnes en la llibreta (en horitzontal o vertical).
  • Classifica les errades comeses segons el tipus.
  • Analitza cadascuna de les errades.

A continuació, vos deixe un exemple per tal d'elaborar l'activitat de la correcció dels textos:


En general, crec que coneixeu les normes ortogràfiques, però no les apliqueu quan feu una redacció o qualsevol tipus d'activitat d'expressió escrita. Però, no vos preocupeu perquè de l'art d'escriure se n'aprén escrivint i corregint. Tot seguit, trobareu una sèrie d'enllaços per si algú necessita repassar algunes regles. Només heu de clicar en allò que vos interesse repassar:

Evidentment, també podeu fer ús del diccionari de l'AVL per tal de fer la correcció de les errades. I, recordeu allò que deia un aforisme de Joan Fuster:



Després, heu de localitzar les errades que apareixen en aquestes descripcions i corregir-les:
  • Pareix o sembla una familia de cuatre membres. El pare es diu Josep i la mare, Antònia. Tenen un fill i una filla. Estan fotografiats en una casa, no sé si sera la seua, que te un bon jardí amb arbres i plantes. Estan contents i somriuen. (4 errades)
  • Es tracta de una reunió de treball on és veu que els membres van intervenint. Deuen parlar probablement de un orde del día que hagen establit. Alguns estan tensos, però tres semblem fins i tot riallers. (4 errades)
  • Una persona està acabant un treball, altres estan esperant-lo i miren la hora com dient que està fent-se tart.(2 errades)
  • Es veu una taula amb calaixos i damunt de la taula hi ha o estàn els objectes següents: un pot ple de boligrafs, plomes i llapis, una caixa o caixeta amb clips, una goma d’esborrar, una maquineta de fer punta. Tambe hi ha una botella d’aigua i un got per a beure. A la banda esquerra hi ha folis, carpetes, cel·lo o cel·lofana. Al costat de la taula hi ha una paperera. (3 errades)
  • A mí m'agrada anar al zoo. És la única manera de vore molts animals que d'una altra manera solament voria en les películes. La girafa és espectacular i els hipopotams em fan un poc de por. Tinc un amic que hem diu que no comprén com pot agradar-me vore animals captius. (5 errades)
  • El proxim cap de semana me'n vaig a Madrid; en principi volía anar amb avió, però em van convéncer perquè fera el viatge en l'AVE. Diuen que en hora i mitja fa el recorregut de Valencia a Madrid. (4 errades)
  • Es tracta de un grup d’amics a la porta d’un restaurant. Uns parlen entre ells, altres consulten el mòvil per a telefonar o per vore si tenen algun missage. Sembla que estan esperant algú que és retarda. (4 errades)
  • Un grup de visitants d’una ciutat han fet un descans per a consultar un planol, un iPad, etc..., altres estan en actitud relajada, descansant, prenguent forces per a continuar coneguent la ciutat i fer turisme. (4 errades)



5 de maig 2020

Revisió i correcció de la ressenya

Hola a tots i totes,

La pròxima activitat que heu de desenvolupar és la revisió i la correcció de la vostra ressenya. Fa uns dies vos vaig enviar a través del correu electrònic la ressenya corregida en la qual teniu assenyalats els errors. Per tal de fer la revisió de la ressenya, heu de seguir les indicacions que teniu en la següent presentació:




INSTRUCCIONS PER A DUR A TERME LA TASCA DE REVISIÓ:

  1. Escriu la nova versió millorada de la ressenya en un nou document.
  2. Després d'aquesta nova versió, copia la primera ressenya que vas escriure.
  3. Redacta un breu comentari personal per exposar què has modificat. Per exemple:
  • He modificat l'estructura de la ressenya perquè no havia posat les dades del llibre en forma de fitxa.
  • He corregit els errors ortogràfics i d'accentuació consultant les paraules en el diccionari.


23 d’abr. 2020

Dia del llibre

El dia 23 d'abril se celebra el Dia del Llibre, que coincideix amb la festivitat de Sant Jordi. La data per a celebrar el Dia del Llibre no és casual, perquè es va adoptar per a commemorar també la mort de diversos escriptors, com ara Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Josep Pla, entre altres.


Així que, per fomentar la lectura i per celebrar aquest dia (enguany un poc especial per les circumstàncies), vos propose realitzar la següent activitat:

Passos a seguir per realitzar-la:

  1. Triar un llibre en valencià.
  2. Fer una fotografia del llibre acompanyada d'una sèrie d'objectes, dibuixos o imatges que es relacionen amb el contingut de la història (almenys 4 o 5).
  3. Realitzar un breu resum de la història, però sense contar el final.
  4. Buscar informació sobre l'autor/a del llibre i escriure una breu biografia.
  5. Explicar el perquè s'han inclòs els objectes en la fotografia.

Tot seguit, vos deixe un exemple d'aquesta activitat sobre el llibre de Xènia, tens un Whatsapp de Gemma Pasqual i Escrivà.




L'ACTIVITAT S'HA DE REALITZAR EN UN DOCUMENT WORD, LLETRA ARIAL 12, INTERLINEAT 1,5 I JUSTIFICAT. 

Però, sabeu com es fa un llibre? L'editorial Bromera ens ho explica en aquesta presentació la qual també inclou un joc.






7 d’abr. 2020

Enviament de les tasques

Hola a tots i totes,

Les classes a distància han suposat canviar la nostra manera de treballar i d'aprendre. Sovint, vos demane que envieu les tasques de l'assignatura de Valencià en un document Word, lletra Arial 12, justificat i interlineat 1'5. Per això, he decidit deixar-vos ací unes imatges perquè sapieu com fer-ho.

Tipus de lletra

Grandària de les lletres

Alineació del text

Espai entre les línies
A més, l'ensenyament a distància també ha implicat una nova manera de comunicar-vos entre nosaltres, entre el professorat i l'alumnat. Ara, per preguntar dubtes, per lliurar les tasques entre d'altres coses, solem utilitzar el correu electrònic. A continuació, teniu un vídeo en què s'explica de manera senzilla com s'ha d'enviar un correu electrònic:





2 d’abr. 2020

El segle d'or valencià

Hola a tots i totes,

Ara ens toca treballar la literatura i, concretament, ens centrarem en el segle XV que és considerat el segle d'or de la literatura valenciana, ja que durant aquest període es produeix una eclosió literària extraordinària. En aquest context, hi trobem noms tan significatius com els d'Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig, Isabel de Villena, Joan Roís de Corella, entre d'altres. Per tant, anem per feina!


TASCA 1. Lectura i resum del còmic El segle d'or valencià per tal de conéixer millor aquest període. Per llegir-lo, cliqueu en la imatge. 



EL RESUM DEL CÒMIC S'HA DE REALITZAR EN UN DOCUMENT WORD, LLETRA ARIAL 12, INTERLINEAT 1,5 I JUSTIFICAT.


TASCA 2. Elaboració d'un vídeo amb les dades més significatives dels autors/es d'aquest període. Passos a seguir:
  1. Triar un personatge.
  2. Buscar informació sobre la vida i l'obra de l'autor/a. Teniu àudios, vídeos, pàgines web i auques a la vostra disposició per poder fer aquesta activitat en la presentació que teniu més avall.
  3. Redactar un esborrany amb les dades més rellevants de la vida i l'obra de l'autor/a.
  4. Crear un vídeo d'almenys 2 o 3 minuts amb la informació que heu recopilat anteriorment, el vídeo ha de contindre:
  • Imatges, fotografies o il·lustracions relacionades amb la vida i l'obra de l'autor/a.
  • Veu en off que narre tot d'allò que heu escrit en l'esborrany.
  • Podeu incloure efectes sonors o música.


27 de març 2020

Repàs de les perífrasis verbals

Hola a tots i totes,

Ara toca repassar un poc les perífrasis verbals a partir d'una sèrie d'activitats en línia les quals són autocorregibles.


  • ACÍ podeu repassar les perífrasis verbals d'obligació.
  • ACÍ podeu repassar les perífrasis verbals de probabilitat.


A més, també podeu posar en pràctica els vostres coneixements sobre aquest contingut a través del següent joc:


Una vegada hàgeu fet tot això, vos propose escriure un decàleg amb 10 consells o recomanacions per no avorrir-se durant el confinament.

PASSOS PER ELABORAR EL DECÀLEG

  • Redactar 10 consells o recomanacions sobre el tema del decàleg.
  • Usar distintes perífrasis verbals d'obligació.
  • Revisar l'ortografia amb l'ajuda d'un diccionari.


Com a activitat voluntària, podeu compartir el vostre decàleg a través d'Instagram Stories amb l'etiqueta #joemquedeacasa.

A continuació, teniu un exemple de decàleg elaborat per Elena Oriola (3rB).



20 de març 2020

La ressenya

Hola a tots i totes,

Mireu la següent presentació sobre la ressenya:



Activitats per fer del 23 al 27 de març:

  • Comprensió oral
  • Comprensió escrita


Activitats per fer del 30 de març al 3 d'abril:

  • Què és una ressenya?
  • Expressió escrita

La ressenya que heu de fer s'ha d'escriure seguint les indicacions que apareixen en la presentació. A més, s'ha d'enviar per correu electrònic el dia 3 d'abril. Recordeu que totes les activitats s'han de realitzar en la vostra llibreta.

16 de març 2020

Diari de la quarantena

Hola a tots i totes,

Durant aquests dies que tot el món ha d'estar en quarantena, vos propose una activitat voluntària que consisteix a escriure un diari personal per tal que feu balanç d'allò que vos passa cada dia i, per tant, deixar-hi constància de les vostres reflexions, opinions, sentiments, emocions, etc.

Recordeu que un diari personal presenta dues parts clarament diferenciades:

  • La data en què s'escriu, generalment s'expressa només amb el dia i el mes; l'any se sobreentén.
  • El cos de la narració. El protagonista conta els fets que li han ocorregut en un dia però també hi pot descriure sentiments, argumentar opinions, incloure anècdotes, etc.


També podeu fer com Eugeni Alemany que ens conta les seues vivències durant aquests dies de quarantena al seu canal de Youtube.



Per últim, podeu enviar-me cada dia la vostra pàgina del diari o la gravació per correu electrònic, així ho pujaré a una altra plataforma (només tindrà accés l'alumnat del grup) perquè la resta de companys i companyes sàpiguen allò que conteu.

MOLT D'ÀNIM I ENS VEIEM PROMPTE!





30 de gen. 2020

Treball lectura del segon trimestre

El treball sobre la lectura del segon trimestre consisteix a establir una conversa entre els personatges de la novel·la.

  1. Formeu grups de 4 o 5 persones. Cada membre del grup ha d'adoptar el paper d'un personatge del llibre.
  2. Establiu una conversa entre vosaltres que prèviament heu de preparar. Podeu:
  • Mencionar alguna cosa que ha fet un altre personatge que vos haja agradat o no.
  • Demanar disculpes per un mal comportament.
  • Justificar allò que en el seu moment no es podia o no es volia dir.

En definitiva, es tracta de fer una xicoteta dramatització de la novel·la llegida, per tant, podeu caracteritzar-vos (vestir-vos o maquillar-vos segons les característiques del personatge que heu de representar).